Webinar op 20 juni 2023 om 20:00 via Medische Scholing
Heeft uw patiënt met diabetes een doof gevoel, tintelingen of stekende pijn in de voeten of onderbenen? Dat kan duiden op pijnlijke diabetische neuropathie (pDPN).
Uit recent onderzoek onder patiënten met diabetes is gebleken dat pDPN een aanzienlijke impact kan hebben op het leven van mensen met diabetes. 54% geeft aan dat het een negatieve invloed heeft op hun dagelijkse activiteiten.¹ Een tijdige diagnose en goed management van pDPN is essentieel voor 70% van de patiënten.¹ De samenwerking tussen eerstelijns- en tweedelijnszorg is daarbij van groot belang.
Voor meer informatie kijk hier.
U krijgt daarom handvaten aangereikt van ervaren collega’s uit de praktijk met als doel een betere samenwerking tussen de verschillende disciplines: Wat is daarvoor nodig, wie doet nu wat en hoe versterkt u elkaar? Na dit webinar kunt u pDPN bij uw patiënten met diabetische voet tijdig herkennen en optimaal managen.-
Referentie
1.
Sprekers
- Bela Pagrach > gespecialiseerd verpleegkundige diabetes @ Ziekenhuis Amstelland
- Marieke Niesters > anestesioloog-pijnspecialist @ LUMC (Leiden)
- Martin Voerknecht > huisarts medisch centrum Bussum-Zuid
Maaike Lunstroot > moderator, huisarts gezondheidscentrum Hubertsduin
Praktische informatie
Datum: Dinsdag 20 juni 2023
Tijd: 20:00-21:30
Locatie: Online via Medische Scholing
Prijs: Gratis
Duur: 1 uur 30 minuten
Grunenthal is jouw partner in pijn
De Pain Solution Partners (PSP) zijn jouw aanspreekpunt bij Grünenthal. Annemarie Duhne, Hanneke van den Elzen, Peter Nebbeling en Laurens van Stigt ondersteunen artsen en verpleegkundigen met kennis en educatie over pijn en pijnbehandelingen. Dit kan op vele manieren en om je een idee te geven hebben we een aantal voorbeelden op een rijtje gezet. Neem vooral contact op met jouw PSP om te bekijken wat zij/hij voor jou kan betekenen.-
Mini-Hot&Happening | Onco & Pijn
Bekijk in je eigen ziekenhuis met collega’s van de afdeling pijn en oncologie de video-opname van een eerdere presentatie en bespreek onder leiding van een PSP en/of een externe expert hoe je samen de zorg kan optimaliseren voor patiënten met neuropathische pijn bij en na kanker. Neem contact op met jouw PSP om de details te bespreken.
-
Klinische Les
Om de samenwerking tussen oncologie en pijn afdeling te ondersteunen én om meer bekendheid te geven aan neuropathische pijn bij en na kanker kan jouw PSP een klinische les kankergerelateerde neuropathische pijn (CRNP) organiseren. Onze Medical Science Liaison (MSL) Peter van den Bosch gaat in jouw ziekenhuis de diepte in over deze soort neuropathische pijn en beantwoordt elke vraag die je hebt. De inhoud kan op jouw specifieke wens worden aangepast. Neem contact op met jouw PSP om een les in te plannen.
-
Risico Minimalisatie Training
Ben jij zorgverlener en ga je de Qutenza® behandeling uitvoeren? Volg dan deze training waarin jouw PSP je meeneemt in:
- Achtergrondinformatie over neuropathische pijn
- Veiligheidsmaatregelen tijdens de behandeling
- Hoe Qutenza® moet worden aangebracht voor een optimaal effect
- Hoe je moet omgaan met eventuele bijwerkingen
Neem contact op met jouw PSP om een afspraak te maken voor deze training.
Meer nascholing
Gratis nascholing, geaccrediteerd, wanneer het jou uitkomt.-
Masterclass Diabetes en Polyfarmacie, 16 juni 2022
Tijdens een levendige discussie delen drie deskundigen op het gebied van de zorg voor patiënten met diabetes mellitus hun ervaringen in wat belangrijk is bij het behandelen patiënten met pijnlijke diabetische polyneuropathie.
-
Hot en Happening Pijnwebinar, 28 april 2022
Praktijkgerichte webinar met experts uit de oncologie en pijnbestrijding. Rondom het verhaal van voormalig patiënt Ad delen drie specialisten hun kennis over hoe je patiënten met neuropathische pijn bij en na kanker helpt.
Voor patiënten
Help jouw patiënten om hun neuropathische pijn te begrijpen en ermee om te leren gaan. Hieronder een kleine greep uit de materialen die speciaal ontwikkeld zijn voor jouw patiënten. Je kan meer vinden op www.changepain.nl.
-
Pijntoolkit
Een serie e-mails en video’s waarmee patiënten het gereedschap krijgen om zelf regie te nemen over hun pijn. De toolkit bestaat onder andere uit tips&tricks over hoe om te gaan met chronische pijn, over inspanning & ontspanning en het doorbreken van de pijncirkel. Eenvoudig en gratis voor jouw patiënten. Aanmelden via www.pijntoolkit.nl.
-
Pijndagboek
Help jouw patiënt met pijn om inzicht te krijgen in hoe de pijn voelt en of het eventueel samenhangt met een bepaalde activiteit of ontspanning. Download het pijndagboek (.pdf) en laat de patiënt deze bijhouden met pen, of op direct de computer.